Dulceata de caise cu prune

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 17 Dec 2011 | 5625 vizualizari

 

Cateodata preparam cu ce avem la dispozitie . Combinatia caise cu prune este super !!!
Ma incanta culorile deosebite din dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise 
  • 1 kg prune bistrite
  • 1.8 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise cu prune:

 Spalati si curatati de samburi fructele .

Intr-o oala cu peretii non-aderenti puneti fructele presarate cu zahar , amestecati din cand in cand lasand zaharul sa se ,, topeasca '' cateva ore .

Fierbeti la foc mic o ora supraveghind si amestecand sa nu se prinda .

Spre sfarsitul fierberii adaugati restul de zahar si zeama de lamaie .

Turnati dulceata in borcane curate cu capac infiletabil si o puneti sa stea la cald intr-un ,, culcus'' inconjurate de paturi . Dupa 2 zile o puneti la pastrare intr-un loc rece [ camara , pivnita.

TIPS-URI

1

  Daca fructele sunt dulci nui aveti nevoie de mult zahar.

2

Dulceata e mai savuroasa daca are bucati intregi de fructe .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata aromata din coji de lubenita